Študenti z Holíča u svetoznámeho šéfkuchára bez čapice

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne

Ako funguje veľký a neúprosný svet gastronómie? Študenti Strednej odbornej školy a Hotelovej akadémie v Holíči sa nedávno zúčastnili exkurzie zameranej najmä na svetové kulinárske trendy v Londýne. Aj vďaka nám. Jemine pomohlo s kontaktom a dobrá vec sa podarila. Nesmierne sa tešíme z ich nadšenia, zážitkov a nadviazaných kontaktov. Veď posúďte sami, či sa oplatilo.

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-jamie

Študenti počas troch dní navštívili niekoľko druhov prevádzok. Ale najzaujímavejšou časťou pobytu bola exkurzia  u svetoznámeho šéfkuchára „bez čapice„ Jamieho Olivera. Ide o reštauráciu talianskeho typu, kde sa študenti opäť dozvedeli niečo o samotnom šéfkuchárovi, o prevádzke, systéme práce, tvorbe jedál a nápojov a zároveň mali možnosť vyskúšať si prípravu niektorých druhov cestovín, ktoré si v reštaurácii vyrábajú, ako inak, denne čerstvé.

Okrem cestovín si každý študent upiekol vlastnú foccaciu, kde mohol uplatniť vlastnú fantáziu pri využití surovín. Exkurziu zakončili fantastickým obedom formou dvojchodového menu. Slovenských návštevníkov sprevádzali reštauráciou dvaja manažéri, jedna Angličanka a druhý Slovák – Milan Liška, ktorému touto cestou aj my veľmi pekne ďakujeme za ochotu pomôcť rozvíjať v našich mladých talentoch praktické zručnosti ako aj elán a entuziazmus do práce. Počas workshopu škola nadviazala dobrú spoluprácu a pre úšpešných študentov z Holíča sa podarilo dohodnúť aj prax či stáž v tejto reštaurácii.

studenti-hotelovej-akademie-Holic-v-londyne-pasta
Začalo sa to jedným nevinným rozhovorom medzi Anetou a riaditeľkou školy, Katkou, na konferencii Seed of Inspiration, ktorej cieľom je inšpirovať mladých ľudí plniť si sny, dodať im odhodlanie a motiváciu na svoje vlastné projekty. Katka, ako aktívna pedagogička a vášnivá gurmánka, chce svojim študentom poskytnúť čo najväčší rozhľad v rámci gastronómie a rozšíriť možnosti a pole pôsobenia v tejto oblasti. Oslovili sme dnes už kamaráta Milana, manažéra pre Jamie’s Italian v Londýne, ktorý pre študentov zorganizoval niekoľko hodinovú exkurziu a workshop.

To sú tie momenty, keď viete, že vaša práca za to stojí, pretože vyčaruje úsmev na tvári študentov a tie zážitky a skúsenosti im už nikto nezoberie. My sa tešíme, že sa škola zapája aj do projektu Food Revolution Day 2016 a naša dlhodobá spolupráca sa práve odštartovala. Do toho!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *