Zimná ovsená kaša na slano

10342411_10154560382578986_7341093285551292851_n

Často sa nám do uší dostane informácia, že neviete, čo v zime raňajkovať. A keďže nezaháľame, máme pre vás tip na slané zimné zahrievacie kaše, ktoré si môžete ozvláštniť akýmkoľvek topingom tak, aby sa vám recept nikdy nezunoval. My sa jej dojesť nevieme. 

Na tento recept budeme potrebovať:

  • 1 pohár ovsených vločiek (môžeme zmiešať s pohánkovými v pomere 2:1)
  • 1 malá cibuľa
  • 1 PL ghee
  • 3 - 4 poháre vody (alebo vývaru)
  • soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
  • vajíčka
  • strapec cherry paradajok
  • pesto z tekvicových semienok

Cibuľku nasekáme na jemno a orestujeme do zlata na ghee. Pridáme vločky a zľahka osmahneme, zalejeme vodou a dusíme na miernej teplote, kým nevsiaknu všetku tekutinu a nezmäknú. Chceme dosiahnuť kašovitú konzistenciu, ale tak, aby sa nám všetky vločky nerozvarili. Na konci dochutíme soľou a korením. Medzičasom dáme variť do studenej vody vajíčko, od bodu varu varíme ešte 4 minúty a následne z vody vyberieme a premyjeme v studenej vode. Paradajky na strapci dáme do zapekacej misky a grilujeme v rúre na 200 stupňoch kým nezačnú praskať a hnednúť. Trvá to približne 10 minút. Do misky naberieme kašu, pridáme na mäkko uvarené prepolené vajíčko a dozdobíme ugrilovanými cherry paradajkami a lyžičkou pesta. Aj takéto jednoduché bezmäsité raňajky môžu chutiť dokonalo.

Jem iné tip: vyskúšajte obmieňať rôzne druhy vločiek, niekedy na vrch pridajte orechy, semienka, či avokádo alebo restovanú cibuľku. Ak neviete vydržať bez mäsa, skúste slaninkové čipsy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *