Také iné medvedie labky

via_8

Labky su tradícia. A v našom vianočnom pečiacom repertoári jednoznačne nesmú chýbať. Ale ako si ich pripraviť zdravšie no zato rovnako chutne ? Takto.

Na tento recept budeme potrebovať:

  • 280 g hladkej špaldovej (celozrnnej) múky
  • 200 g masla
  • 100 g obilného sladu / sirupu, špaldového alebo ryžového či jačmenného
  • 60 g mletých vlašských orechov
  • 1 PL kakaa
  • štipka škorice, mletého zázvoru, klinčekov a muškátového orieška
  • 1/2 ČL vínneho kameňa
  • trstinový cukor / na obaľovanie

Zmiešame múku, zmäknuté maslo, najemno pomleté orechy, slad a všetky korenia do pevného cesta, ktoré necháme chvíľku odstáť v chlade. Následne ním plníme formičky na medvedie labky a pečieme na horúcom vzduchu na 150 st. cca 15 min. Po upečení opatrne labky vyklopíme z formičiek a obaľujeme v najemno pomletom trstinovom cukre.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *