Sezónna frittata

Omeleta Frittata patrí medzi tradičné talianské jedlá. Sú to vlastne dôkladne prepečené vajíčka so zeleninou. Na Slovensku známa ako omeleta.

Potrebujeme:

  • 2 lyžice kvalitného olivového oleja
  • 1 a 1/2 šálky jemne nakrájanej mrkvy
  • 1 a 1/2 šálky jemne nakrájaného póriku
  • soľ a čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 8 vajíčok
  • 2 polievkové lyžice rastlinného mlieka
  • 1/4 šálky jemne nasekaného estragónu

Na panvici zohrejeme olej, pridáme mrkvu a pórik. Dusíme za stáleho miešania 5 – 8 minút. Jemne dochutíme soľou a korením. V miske rozmiešame mlieko s vajíčkami. Osoíme podľa chuti. Do zmesi vmiešame opečenú mrkvu s pórikom, pridáme estragón, cesnak a celé premiešame.

Očistíme a vysušíme panvicu, pridáme kvapku oleja a vylejeme na ňu celú pripravenú zmes. Znížime teplotu na nižšiu, prikryjeme pokrievkou a dusíme 10 minút. Občasne panvicou zatrasieme, tak aby sa frittata nepripiekla. Stiahneme z ohňa a dáme do rúry na 5 – 7 minút zapiecť do zlatova.

Po vybratí necháme 10 minút postáť, nech fritatta jemne vychladne a stuhne. Naservírujeme na 6 častí.

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *