Ryžový brownie s orechami a goji

5A_food revolution_ foto CANDRAKOVA

Spojenie tmavej čokolády, orechov a goji chutí fantasticky. A potešíme hlavne bezlepkáčov.

Potrebujeme:

  • 100 g ryžovej múky (alebo mix bezlepkovej múky)
  • 100 g masla
  • 150 g tmavej, aspoň 70%-nej čokolády
  • 100 g nasekaných vlašských orechov
  • 200 g tmavého surového trstinového cukru
  • 3 celé vajíčka
  • 1 ČL prášku do pečiva (najlepšie bez fosfátov)
  • 4 PL goji

Zmiešajte múku s cukrom a práškom do pečiva, pridajte vajíčka a poriadne premiešajte. Vo vodnom kúpeli roztopte čokoládu s maslom. Čokoládu primiešajte do cesta spolu s orechami a goji. Pečte na horúcom vzduchu približne 25 – 30 minút v rozohriatej rúre na 165 stupňoch. Brownie by mal vnútri zostať krehký a vláčny, takže ho netreba v rúre presušiť. Po upečení nechajte vychladnúť a dozdobte roztopenou čokoládou a sezónnym ovocím.

Foto: Mária Candráková

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *