Rebarborový koláč s pudingovou plnkou

MC_140328_jemine-food_8918

Vyzerá ako krásna starožitnosť a chutí ako rozprávka. Nie, nie je to koláč ozdobený ružou, ale rebarborou.

Na cesto potrebujeme:

  • 200 g mix orechovej múky (mandle, vlašské, lieskové orechy)
  • 150 g pohánkovej múky
  • 70 g zmäknutého bio kokosovo - palmového tuku
  • 100 ml agavé sirupu
  • rebarbora na ozdobenie

Na plnku potrebujeme:

  • 250ml sójového mlieka (100ml oddelene na zarobenie pudingového prášku s arrowrootom)
  • 200ml ryžovej smotany
  • bio vanilkový puding
  • 2 PL arrowroot prášku (alebo 2x puding)
  • 3 PL medu
  • 2 PL nesladeného arašidového masla

CESTO:
Zmiešame spolu najemno rozmixované orechy, pohánkovú múku, bio kokosovo – palmový tuk a agavé sirup. Vytvoríme pevné cesto, necháme chvíľku odstáť, vyložíme ním nízku kruhovú formu a pečieme na 160 stupňov cca 15 – 20 minút.

PUDING:
Sójové mlieko zmiešame s ryžovou smotanou. V časti mlieka rozmixujeme pudingový prášok s arrowrootom a podľa bežného postupu uvaríme hustý puding, do ktorého pridáme asi 3-4 lyžice medu a dve lyžice nesladeného arašidového masla.

Vychladnutý korpus potrieme domácim lekvárom, prelejeme pudingom a na vrch poukladáme rebarboru podusenú s citrónovou šťavou. Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

MC_140328_jemine-food_8931

Foto: Martin Črep

2 názory na “Rebarborový koláč s pudingovou plnkou

  1. Miroslava Duchonova

    Dobry den, chcela by som sa spytat, akou inou mukou (bezlepkovou) viem nahradit vsetky tie orechove? Mam alergiu na orechy, mandle som neskusala priznam sa, preto by som potrebovala poradit.
    Dakujem za skoru odpoved.

    1. Aneta Autor

      Dobrý deň, vyskúšajte napríklad špaldovú (tá však nie je bezlepková). Alebo nejaký kvalitný bezlepkový mix. Pekný deň, A.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *