Pôstne cuketovo-hubové quinotto

cukinovo_hubove_quinotto

Popolcovou stredou začalo predveľkonočné pôstne obdobie. Ak si lámete hlavu nad tým, čo dobré v nedeľu uvariť, máme pre Vás jeden chutný tip. Quinoa svojím vzhľadom pripomína lúpané proso, alebo kus kus. Patrí medzi výživové bomby a práve preto je v detoxikačnom období nevyhnutnou súčasťou jedálneho lístka.

Na quinotto budeme potrebovať:

  • 150 g cukiny nakrájanej
  • 2 jarné cibuľky
  • 5 šampiňónov (najlepšie hnedých)
  • 2 PL olivového oleja alebo bio repkového oleja
  • 1 PL hľuzovkového oleja (nemusí byť)
  • štipka kurkumy
  • štipka bieleho korenia
  • nasekaná čerstvý koriander
  • soľ
  • pohár quinoa
  • ½ ČL bio bujónu alebo 2 poháre zeleninového vývaru
  • 6 sušených paradajok
  • 1 ČL sušeného oregana

FOOD

Quinoa uvaríme v dvojnásobnom množstve vody s biobujónom alebo v zeleninovom vývare. Na panvici si na bio repkovom oleji opražíme jarnú cibuľku, pridáme čerstvé šampiňóny nakrájané na kocky, dochutíme korením a opekáme do zmäknutia zopár minút. Na konci vmiešame nastrúhanú cukinu, nasekané sušené paradajky a zľahka premiešame spolu s quinoa. Dochutíme bylinkami a prípadne aj hľuzovkovým olejom.

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *