Pohánkový koláč s čučoriedkami a bielym makom

FOOD

V jednej miske zmiešame všetky sypké suroviny spoly s nasekaným ovocím a primiešame ľanové semiačka rozmixované s troškou vody. Na panvici privedieme k varu olej, s ovocnou šťavou a 50 g hrozienok, rozmixujeme a prilejeme k suchej zmesi. Na záver vmiešame čučoriedky a všetko ešte raz zľahka premiešame a vylejeme do vymastenej formy. Ozdobíme čučoriedkami a mletým bielym makom. Pečieme na 165 st. cca 30 min.

Potrebujeme:

  • 100g ryžovej múky
  • 100g pohánkovej múky
  • 80 g mletého bieleho maku
  • 1 prášok do pečiva bez fosfátov
  • štipka muškátového orieška
  • štipka škorice
  • 2 lyžice rozomletých ľanovych semiačok zmiešaných s troškou vody
  • 100 g nasekaných sušených marhúľ / sliviek
  • 3dcl hruškovej alebo jablkovej čerstvo odšťavenej šťavy alebo moštu
  • 2 dcl olivového oleja
  • 50 g hrozienok
  • 300 g mrazených čučoriedok

2 názory na “Pohánkový koláč s čučoriedkami a bielym makom

  1. ivet

    Dobry den, chcem vyskusat kolacik, ale pre istotu sa spytam, aky by bol vysledok len z pohankovej muky? nemam totiz ryzovu, len kukuricnu polentu, a to asi nie :-)

    1. Aneta Autor

      Dobrý deň Ivet, Robievame ho aj čisto z pohánkovej múky, keď Vám nevadí chuť pohánky, tak by mal výsledok stáť za to aj v takejto podobe :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *