Pesto z medvedieho cesnaku

Pesto a jeho skvelá bylinková vyvážená chuť. Či už s vlašskými orechami, mandľami alebo píniovými orieškami. Pripravené z bazalky, petržlenovej vňate, kôpru, alebo tak ako v našom prípade – z medvedieho cesnaku. Jarný tip na recept od Jemine, ktorého sa nevieme dojesť.

Na kváskovom chlebíku, jedna báseň!

A čo budete na tento recept potrebovať?

  • 1 veľký zväzok medvedieho cesnaku
  • 100 ml panenského olivového oleja
  • hrsť píniových orieškov
  • soľ
  • korenie
  • citrónová šťava

Cesnak, olej a píniové orechy spolu zmiešame a rozmixujeme na hladký krém. Dochutíme soľou a korením podľa vlastných preferencií, zakvapneme citrónovou šťavou a premiešame. Tak jednoduché, ako to len znie. Nech vám chutí!

Súbor_007

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *