Pečené zelerovo – mrkvové placky

FOOD

Placky vieme pripraviť zo surovej zeleniny, alebo využiť zeleninu z vývaru a recyklovať tak zvyšky z kuchyne.

Potrebujeme:

  • 2 šálky celozrnnej špaldovej múky
  • 1/2 veľkého zeleru
  • 2 mrkvy
  • 1 vajíčko
  • 2 strúčiky cesnaku
  • trošku majoránky
  • kurkuma
  • 1 lyžička soli
  • voda
  • papier na pečenie

Zeleninu očistíme a nakrájame na jemnom strúhadle. Pridáme vajčíko, prelisovaný cesnak, soľ, špaldovú múku a koreniny. Za stáleho miešania pomaly vlievame vodu. Ak sme to s vodou prehnali, zahustíme múkou – tak aby nám suroviny držali pekne pohromade.

Plech vyložíme papierom na pečenie a veľkou lyžicou či naberačkou tvoríme placky.

Pečieme na 180 – 200 stupňov na 30 – 40 minút.

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *