Papriková polievka s pečeným cesnakom

FOOD

Obsahuje až 180% dennej dávky vitamínu C a 76% dávky vitamínu A. “Obyčajná” papriková polievka.

Potrebujeme:

  • 2 PL olivového oleja
  • 1 cibuľu nakrájanú na kocky
  • 2 veľké červené papriky nakrájané na kocky
  • 1-2 chilli papričky
  • 2 lyžičky mletej červenej papriky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 mletého kardamonu
  • 1/2 hlávky cesnaku
  • 2 šálky zeleninového vývaru
  • čerstvý koriander alebo bazalka na ozdobenie

Na kvalitnom olivovom oleji speníme cibuľku, papriky a chilli papričky. Za stáleho miešania restujeme, kým paprika jemne nezmäkne a nepustí šťavu – cca 5 minút. Opečené papriky posypeme mletou červenou paprikou, soľou, kardamonom a varíme za stáleho miešania ďalších 5 minút. Pridáme v rúre upečený cesnak, podlejeme zeleninovým vývarom a privedieme k varu. Varíme na miernom ohni cca 25 minút. Odstránime z ohňa, necháme pár minút vychladnúť a jemne vymixujeme do hladka. Ozdobíme koriandrom, alebo bazalkou a podávame.

Foto: Martin Črep

Názor na “Papriková polievka s pečeným cesnakom

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *