Neuveriteľne dobré domáce čoko bons

1959494_1474511389428461_2063761513_n

To je tak, keď máte chuť na čokoládové pralinky, zákonite ich nemáte poruke. A takto to potom dopadne.


Zmes nepraženého kakaa, nasekaných kakaových bôbov, kokosového cukru, kokosového oleja a kakaového masla. Spolu zmiešať a roztopiť, naplniť formičky a schladiť. Inokedy zvýšte objem oleja o 4 lyžičky a pridajte zo dve čajové lyžičky chia semienok. Jedna báseň!

Takže ako na to? Na tieto bonbóny si pripravte:

  • 80 g kakaového masla
  • 40 g kokosového oleja
  • 40 g rozomletých/podrtených kakaových bôbov
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 g kokosového cukru
  • 1 ČL pravej vanilkovej esencie.

Vo vodnom kupeli roztopíte kakaové maslo a kokosový olej, pridáte rozomleté alebo podrtené kakaové bôby, kakaový prášok, dosladíte kokosovým cukrom a dochutíte 1 ČL pravej vanilkovej esencie. Všetko dôkladne premiešate a už len lyžičkou alebo striekačkou plníte do silikónových formičiek a v chladničke necháte zopár hodín stuhnúť. Táto zmes vám vystačí približne na 25 ks bonbónov. Umenie je nezjesť ich na posedenie.

2 názory na “Neuveriteľne dobré domáce čoko bons

  1. Jana

    Dobry den, skusala som, ale skaramelizoval mi cukor, asi som mala moc rozpalene maslo s kokosovym olejom. Mate vyskusane aj s medom ci agave sirupom? Dakujem

    1. Aneta z Jem iné Autor

      Dobrý deň, vo vodnom kúpeli treba všetko len zľahka roztopiť, aby sa chute prepojili. Cukor pridáme na dosladenie tým, že ho len zĺahka vmiešame do čokoládovej hmoty spolu s kakaom a ostatnými ingredienciami, čokoláda sa nesmie prevariť. Skúšali sme aj s agáve, ale treba sa trošku vyhrať s konzistenciou, aby Vám bonbóny stuhli. Presné pomery nemáme, ale vo všeobecnosti, keď sa nahrádzajú sypké suroviny tekutými (agáve) bude treba pavdepodobne pridať viac kakaa. Keď výskúšate, dajte nám prosím vedieť :). Ďakujem, A.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *