Mäkučké medovníky (kľudne aj medzisviatočné)

c_AoF_portrait_20151222_10-2

Keby ste náhodou mali chuť na čerstvé medovníčky – ak ste tie predvianočné už stihli zošrotovať (lebo my áno), tak posielame tip na naše obľúbené cesto, ktoré sa veľmi osvedčilo aj na poslednom tohtoročnom detskom kurze varenia. Medzisviatkové hodovanie pokračuje!

1 dávka vám vystačí na 2 – 3 plechy.

Do hrnca dáme spolu uvariť:

  • 50 g masla,
  • 150 g cukru,
  • 1 vajce,
  • 3 polievkové lyžice medu,
  • 4 polievkové lyžice mlieka (môže byť aj rastlinné, ak majú byť medovníčky bezlaktózové)
  • 1 ČL škorica / medovníkové korenie

A následne primiešame:

  • 1 ČL vinneho kamena,
  • 450 g hladkej špaldovej múky

Všetko okrem (múky a vínneho kameňa) vložíme do hrnca a za stáleho miešenia varíme na slabo do spenenia. Potom pridáme hladkú múku premiešanú s vinným kameňom a vymiesime cesto.

Na pomúčenej doske cesto rozdelíme na 3 bochníky, necháme stáť asi 1 hodinu, rozvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme medovníčky podľa želania. Pokladieme na plech potom potrieme rozšľahaným vajcom, ozdobujeme orieškami, mandľami, cukrovými vločkami a pečieme na približne 155 stupňoch v dobre vyhriatej rúre asi 12 – 15 minút.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *