Lososový burger, ktorý deti milujú

burger

Losos. Ryba s minimálnym množstvom kostí, ktorá má jemnú a príjemnú chuť, je relatívne tučná, ale zdravá. Obsahuje totiž ľahko stráviteľné bielkoviny, zdraviu prospešné nenasýtené omega-3 mastné kyseliny, vitamíny skupiny B, vitamín D, selén aj draslík. Filety lososa využijete nielen na prípravu v rúre či na grile, ale napríklad aj do takýchto šťavnatých burgerov. V Jem iné už sme si to odskúšali a deťom veľmi chutilo. Zaujíma vás, ako na to?

Postup je veľmi jednoduchý, zvládne to bez problémov aj vaša ratolesť. Budete potrebovať filet lososa bez kože, pár kvapiek olivového oleja, soľ, citrónovú šťavu, celozrnné žemličky, maslo, cibuľu, paradajky, trošku medu alebo trstinový cukor a rukolu alebo iný šalát podľa chuti. Ak máte filet s kožou, malým nožom ju zvládne odstrániť aj vaše dieťa.

Filet lososa (už bez kože) nasekáme na menšie kúsky a tie dáme do mixéra. Do rozmixovanej zmesy pridáme par kvapiek olivového oleja a soli. Uťapkáme burgery (placky) a na troške oleja opečieme do zlata na panvici zopár minút z oboch strán, tak aby v strede zostal ružový, šťavnatý (medium).

Medičasom si pripravíme kečup, dôležitú súčasť našich burgerov. Nakrájanú cibuľu orestujeme na olivovom oleji, pridáme rozpolené paradajky (aj so šupkou), podusíme spolu s troškou trstinového cukru alebo medu a zopár kvapkami citrónovej šťavy, osolíme a rozmixujeme. Necháme vychladiť a plníme do burgerov.

Zemličku rozpolíme, natrieme maslom, vložíme do nej lososa, pridáme šalát podľa chuti a polejeme domácim kečupom. Hotovo!

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *