Losos na batátovom pyré

losos_bataty_jemine

Všetci poznamé jednu prílohovú kašu. Zemiakovú. Keď k zemiakom pridáme mrkvu, kaša chytí krásnu farbu aj sladšiu chuť. Nám najviac chutí kaša zo sladkých zemiakov. Je jemná, mierne nasladlá a pečený losos je jednoducho pristane.

Na kašu zo sladkých zemiakov potrebujeme:

  • 1 zväzok jarnej cibuľky
  • 0,5 kg batátov (sladkých zemiakov)
  • 2 dcl ryžové mlieko
  • 125 g maslo (najlepšie ghee)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • korenie, soľ, chilli na dochutenie

Cibuľku opražíme na masle, pridáme nakrájané batáty a dusíme do zmäknutia. Keď vychladnú, vložíme ich do nádoby spolu s ryžovým mliekom, dochutíme korením, rozmixujeme ponorným mixérom a na konci vmiešame do pyré ešte lyžicu masla na zjemnenie. Skvelo sa hodí napríklad k pečenému lososu.

Lístky na batatovú kašu aj iné dobroty, ktoré sa môžete naučiť v Škole varenie Jem iné kúpiš na Predpredaj.sk

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *