Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

1510715_1471556956390571_559601195_n

Leto je už v plnom prúde, tak sme vykúzlili tieto farebné vege burgre. Pôvodne to mali byť len quinoovo-cícerovo-brokolicové fašírky, ale v kombinácii s domácou adžika salsou, zaujímavou kokosovo-višňovou BBQ omáčkou a baby špenátom chutia v opečenej žemli úplne božsky. 

Na vege burger potrebujeme:

  • 70 g quinoa
  • Soľ, farebné korenie, majoránka
  • 1 vajce
  • 265 g uvareného cíceru
  • 150 g sparenej brokolice
  • 5 nakrájaných sušených paradajok v oleji
  • 1 ČL sušenej adžika zmesi
  • 25 g pohánkovej strúhanky

Quinoa uvaríme v dvojitom množstve osolenej vody a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme zmes z ostatných surovín, ktoré spolu rozmixujeme. Premiešame s quinoou. Vytvarujeme placky, ktoré rozložíme na plech vystlaný papierom na pečenie, potreme repkovým olejom a pečieme cca 15 min na 170 st z jednej strany, otočíme a opekáme ďalších 10-12 min.

BBQ omáčku si pripravíte takto:

  • 40 ml kokosového mlieka
  • 50 g višní
  • 1 ČL tekutého dymu
  • 1 ČL javorového sirupu
  • 1 ČL melasy
  • Soľ, korenie

Prevaríme, rozmixujeme. Vrstvíme žemlu natretú s maslom s adžika salsou, fašírkou, špenátom a višňovou BBQ omáčkou. Podávame.

P.S. Ak máte chuť na taký ten origoš, tak odporúčame Regal Burger.

#meatfree

3 názory na “Letný vege burger s BBQ omáčkou inak

  1. Michala

    Ahojte.

    Chcela by som si urobiť, ten váš burger, ale nemôžem vajcia. Vedeli by ste mi poradiť, čím ich nahradiť?

    Ďakujem.

    1. Aneta Autor

      Dobrý deň, Michala, skúste nechať spolu odstáť ľanové semienka s troškou vody, vytvorí sa lepkavá gélovita hmota a následne ju rozmixujte do hladka, dosiahnete konzistenciu podobnú vajíčku, držíme palce, A.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *