Letný pšenový koláč s makom, marhuľami a ríbezľami

Screen Shot 2015-07-13 at 11.30.23 PM

Leto je tu a dni sa menia z príjemne teplých na naozaj horúce. Práve tie horúce dávajú mnohým z nás poriadne zabrať, ale leto nám to vie vždy vynahradiť šťavnatým a osviežujúcim sezónnym ovocím a čerstvou domácou zeleninou. Práve z nich treba v týchto dňoch pripravovať všetko, čo sa len dá, aby sme sa letných dobrôt najedli do sýtosti. Ráno si spravte jahodový smoothie, na obed si upečte mladé zemiaky s bylinkami a podvečer si ako odmenu po náročnom dni pripravte dobrý domáci koláč. Napríklad tento náš. Neoľutujete.

Suroviny

  • 400 g pšena
  • 1 200 g jablkovej šťavy
  • 3 PL kukuričného bioškrobu
  • 250 g mletého modrého maku
  • 5 PL medu
  • 4 nakrájané marhule
  • 2 nakrájané broskyne
  • 4 nakrájané slivky
  • 150 g ríbezlí
  • 1 PL olivového oleja

Postup

  • Pšeno uvaríme v jablkovej šťave v pomere 1 : 3. Do uvareného pšena primiešame kukuričný bioškrob a pomletý mak a necháme vychladnúť. Nízku kruhovú formu na pečenie vymastíme olivovým olejom. Dno vystelieme polovicou makovej zmesi, na ňu poukladáme ríbezle a zvyšné nakrájané ovocie, ktoré zakryjeme druhou polovicou pšena s makom. Pri 170 °C pečieme približne 40 minút. Po vybratí ozdobíme čerstvým ovocím. Podávame vychladnuté a pokvapkané medom.

Jem iné tip: Jablkovú šťavu môžete vymeniť aj za rastlinné mlieko. Tak chutí tento koláč tiež fantasticky!

Dobrú chuť :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *