Krehký marhuľový koláč s lieskovcami

Baza, brusnice, čerešňe, černice, egreše, hrozno, hrušky, maliny, marhule, nektarinky, ríbezľa, slivka, višňa…v lete je z čoho vyberať. My sme zvolili marhule, lebo nám pripomínajú detstvo na juhu Slovenska.

Na koláč potrebujeme:

  • 200 g masla
  • 200g špaldovej múky
  • 50g sušeného kokosu
  • 150g trstinového cukru alebo inej prírodnej náhrady
  • šťava z jedného citróna
  • 10 PL domáceho marhuľového pyré (rozmixované marhule)
  • 3 vajíčka
  • prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 150g nasekaných lieskovcov na posypanie

Vajíčka rozšľaháme, maslo vyberieme z chladničky a necháme zmäknúť, nakrájame na malé kocky a pridáme k vajíčkam spolu s citrónovou šťavou. Tekutú zmes pridáme k suchým prísadám a všetko spolu premiešame. Plech vymastíme maslom, vysypeme múkou, vylejeme zmes a posypeme nasekanými lieskovcami. Pečieme na 170 stupňov cca 35 minút.

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *