Krehké ovsené koláčiky s medom a grepom

Ovsené koláčiky s medom a grepom

Nielen preto, že sa blíži festival Grape, ale aj preto, že tieto koláčiky sú výborné na raňajky, ľahké ako dezert po obede či ku káve, ale aj chutné k večernému filmu.

Na ovsené koláčiky potrebujeme:

  • 1 šálka špaldovej múky
  • 3/4 šálky ovsenej múky
  • 1 šálka ovsených vločiek
  • 1/4 šálky hnedého cukru
  • 1 lyžičku prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky zázvoru
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 červený grep
  • 1 lyžica pomarančovej bio kôry
  • 220 g masla nakrájaného na kocky
  • 2 vajíčka
  • 3/4 šálky bieleho jogurtu
  • 3 lyžice medu

Rúru predhrejeme na 200 stupňov a mriežku na pečenie umiestnime do stredu rúry. Vo veľkej mise zmiešame spolu suché prísady a pridáme pomarančovú kôru. Do suchej zmesi pridáme maslo nakrájané na kocky a vajíčka a vymiesime cesto. Pracujeme rýchlo, aby sa maslo príliš neroztopilo. Do cesta pridáme jogurt a med, všetko spolu premiešame vidličkou. Na záver pridáme dužinu z grepu, zľahka premiešame, aby sa neuvoľnilo príliš veľa šťavy a nenarušila sa štruktúra cesta.

Cesto naberáme veľkou lyžicou a na plech ukladáme kôpky cesta, ktoré roztlačíme vidličkou na malé placky (cookies).

Pečieme cca 20 minút do zlatista a do chrumkava. Cesto v strede ostáva po vybratí z rúry mäkké, necháme vychladnúť a potom podávame. Môžeme pokvapkať medom alebo javorovým sirupom.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *