Jem iné zemiakový šalát

JEMINE

Tento netradičný vianočný zemiakový šalát sme fotili ešte niekdy v našich úplných začiatkoch. Okrem toho, že sa mihol v našej kuchárskej knihe s Anetou a Janicou – čo na srdci, to na jazyku – sme ho vlastne ešte nezverejnili. Takže premiéra! U nás sa v kuchyni ho pripravujeme nielen na Vianoce, taký je chutný. Takže dobrú chuť, priatelia.

Na prípravu tohoto krásneho purpurového šalátu potrebujeme:

  • 1 kg zemiakov
  • 300 g cvikly
  • 400 g mrkvy s hráškom
  • 1 najemno nakrájaná červená cibuľa
  • 5 kyslých biouhoriek
  • 2 – 3 uvarené vajcia
  • umeocot podľa chuti
  • morská soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 ČL hnedého cukru

A ako na to?
Vmalom hrnci si uvaríme cibuľu, osolíme a okoreníme podľa chuti, pridáme cukor a umeocot. Samostatne si uvaríme zemiaky, cviklu, mrkvu a hrášok (*alebo použijeme mrazený). Zemiaky a cviklu ošúpeme, so zvyšnými surovinami nakrájame na malé kúsky a dobre premiešame. Pridáme uvarenú cibuľu a vodou z cibule podlievame, kým nedosiahneme želanú konzistenciu. Podľa potreby dochutíme soľou a korením. Odporúčame vyskúšať aj verziu s cviklou, z ktorej polovicu po uvarení rozmixujeme a vmiešame do šalátu. Šalát bude mať krásnu fialovú farbu a sladkastú príchuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *