Jednoduchý zelerovo-jablkový šalát

zelerovo-jablkovy-salat

Vyskúšajte náš jednoduchý zelerovo-jablkový šalát, ktorý obsahuje všetko to, čo i v januári ľahko nájdete uskladnené v pivniciach alebo kúpite od poctivých pestovateľov vo výbornej kvalite.

Suroviny:

  • ½ zeleru
  • 1 jabĺčko
  • 1 fenikel
  • 2 stonky stopkového zelera
  • hrsť vlašských orechov
  • biely jogurt (alebo ½ šálky kešu orechov, ½ šálky vody a ½ citróna)
  • polovička mladej cibuľky
  • soľ, korenie
  • olivový olej

Postup:

  • Zeler, jablko a fenikel postrúhame alebo nakrájame na tenučké pásiky a zmiešame dohromady. Pridáme nadrobno nakrájaný stonkový zeler.
  • Do jogurtu vmiešame nadrobno nasekanú jarnú cibuľku, soľ, korenie a trochu olivového oleja a ten potom jemne vmasírujeme do šalátu. Ak sa chcete vyhnúť jogurtu môžete si pripraviť alternatívu zmixovaním kešu, vody a šťavy z citróna. Na záver si na panvičke opečte nasekané vlašské orechy ktorými posypte finálny výsledok.
  • Teraz už zostáva iba pomaly chrumkať a užívať si všetko to dobré čo Vám zeler vie dať. Lacno, rýchlo, jednoducho a hlavne zdravo.

Ak sa pýtate prečo práve zeler, prečítajte si o ňom viac tu.

A teraz už dobrú chuť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *