Jarný šalát s čerstvou bryndzou

IMG_5063

Všetci to hovoria, všade to je cítiť a navyše je také dokonalé počasie! Jar je tu a s ňou aj čas na odľahčené jedlá, voňavé bylinky, čerstvú zeleninu a iné sezónne dobroty. Čo tak vyskúšať náš recept na chutný šalát z mladej zeleninky s čerstvou ovčou bryndzou? Je ideálnym obedom na slnečné dni a možno pomôže zahnať aj jarnú únavu.

Suroviny

  • 200 g listovej zeleniny
  • 200 g uvarenej šošovice alebo pohánky
  • 1 mladý kaleráb
  • 2 jarné cibuľky
  • 1 granátové jabĺčko
  • viazanička červenej redkvičky
  • kvalitná čerstvá bryndza
  • malý kúsok čerstvého chrenu
  • kôpor
  • 0,5 dcl olivového oleja
  • šťava z 1/2 citróna
  • čajová lyžička medu
  • soľ a korenie podľa chuti

Postup

  • Najprv uvarte šošovicu alebo pohánku. Keď mierne vychladne zmiešajte ju s listovou zeleninou, nadrobno nakrájanou jarnou cibuľkou, kalerábom, redkvičkou nakrájanou na tenké kolieska a zrniečkami granátového jabĺčka. V poháriku zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, med, soľ a korenie a zmes potom vlejte do šalátu a dobre premiešajte. Servírujte s nadrobenou bryndzou, najemno nastrúhaným chrenom a posypané čerstvým kôprom.

Prajeme dobrú chuť a krásnu jar plnú slnka a dobrej energie :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *