Jarná špargľa so šunkou a vajíčkom

DIPPY-EGGS

Food Revolution Day je už síce za nami, ale o skvelé revolučné recepty od Jamieho Olivera by bola škoda nepodeliť sa. Veď zmyslom revolúcie nie je aby trvala jeden deň, ale aby sa odzrkadlila na každodennom živote.

Preto Vám ponúkame tip na zdravé sezónne raňajky z tohtoročného revolučného receptáru. Lebo šparglu si treba užiť do sýtosti. Máte na to už iba mesiac :)

Suroviny

  • 1 zväzok zelenej špargle
  • 8-10 plátkov kvalitnej šunky z voľného chovu
  • 4 veľké vajcia od šťastných sliepok
  • 4 plátky celozrnného chleba

Postup

  • Špargľu umyte a odrežte z nej drevnaté konce. Jednotlivé plátky šunky nakrájajte na polovice a obaľte v nich pripravenú špargľu. Rozohrejte si panvicu a jemne v nej opečte špargľu z každej strany tak, aby šunka zostala chrumkavá. Vo väčšom hrnci nechajte zovrieť vodu. Vezmite vajcia na lyžicu a jedno po druhom niekoľkokrát opatrne ponorte do vriacej vody a potom opatrne spustite na dno. Takto predídete teplotnému šoku a popraskaniu vajec. Varte asi 5 minút. Následne vyberte vajcia z vody a vložte do stojanu. Medzičasom opečte v rúre alebo na panvičke chlieb do chrumkava. Do vajíčka zľahka ťuknite, rozbite na polovicu a namáčajte si doň špargľu. Servírujte s opečeným chlebíkom.

Dobrú chuť :)

Zdroj: www.jamiesfoodrevolution.org

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *