Gratinované zemiaky s cuketou

V miske si rozmixujeme 2 balenia ryžovej smotany s podrteným tofu a štyrmi vajíčkami, dochutíme kurkumou, farebným mletým korením, čerstvou petržlenovou vňaťou a pažítkou. Osolíme, pridáme roztlačený cesnak a vychladnutú orestovanú červenú cibuľku. Zapekaciu misku vytrieme olejom, prekladáme vrstvu zemiakov, omáčky a cukiny, pokiaľ všetko neminieme. Posledná vrstvu tvorí omáčka. Pečieme cca hodinku na horúcom vzduchu na 150 stupňov. Ku koncu pečenia zapneme na 5 minút gril, aby nám gratinované zemiaky krásne zozlatli.

Potrebujeme:

  • 4 ks zemiaky
  • 1 ks cukina
  • 2 ks ryžová smotana (2 x 200 ml)
  • 1 biele tofu
  • 4 ks vajíčka
  • farebné mleté korenie
  • 1 PL čerstvá pažítka
  • 1 strúčik cesnaku
  • štipka kurkumy
  • 1 veľká červená cibuľa
  • olivový olej

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *