Farebný vitamínový šalát

Processed with VSCO with hb2 preset

V januári sme v škole varenia mali kurz s názvom Ako si odľahčiť jedálniček?. Išlo o akýsi detox po sviatkoch a všetci si odniesli niekoľko receptov na chutné, jednoduché a zároveň veľmi zdravé sezónne jedlá.

Obrovský úspech a obdiv kurzistov získal najmä jednoduchý šalát zo surovej bielej a červenej kapusty, mrkvy a cukety. Znie to bizarne ale takmer nič iné v šaláte nebolo. Len tieto obyčajné a cenovo nenáročné suroviny. Spôsob krájania zeleniny a jednoduchá krémová zálievka z neho však naozaj robia skvelé jedlo.  Môžete ho použiť ako prílohu ale bez problémov tiež ako plnohodnotný obed alebo ľahkú večeru. Zvedaví? Tak tu je recept…

Suroviny

  • 250 g bielej kapusty
  • 250 g červenej kapusty
  • 100 g zelenej cukety
  • 100 g žltej cukety
  • 200 g mrkvy
  • šťava z 1 citróna
  • 1 lyžica tahini
  • 1 avokádo
  • olivový olej
  • mix semienok

Postup

  • Kapustu nasekáme najmeno. Cuketu a mrkvu nakrájame na julienne (najjednoduchšie je kúpiť si julienne škrabku v bežnom obchode s kuchynskými potrebami). Avokádo nakrájame na kocky. Všetko spolu zmiešame. Zo zvyšných surovín si pripravíme dressing ktorý vmiešame do šalátu a necháme chvíľku odstáť. Podávame s nasucho opraženými semienkami.

Výsledok hrá všetkými farbám, vyzerá fantasticky a chutí minimálne rovnako dobre :)

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *