Domáce celozrnné rožky

Domáce celozrnné rožky

Domáce pečivo? Soľ nad zlato! Kto pravidelne pečie, určite nám dá za pravdu.

Na rožky budeme potrebovať:

  • 1 šálku teplej vody
  • 2 polievkové lyžice kvalitného kravského mlieka (alebo ryžového)
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 a 1/2 čajovej lyžičky morskej soli
  • 1 čajová lyžička medu
  • 3 šálky špaldovej múky mletej na hladko
  • 20 gramov droždia

Všetko suroviny spolu premiešame v poradí tak, ako sú uvedené v zozname surovín a vymiesime cesto. Cesto vyvaľkáme do kruhu, spravíme 12 trojuholníkov, poskladáme rožky a poukladáme na papier. Vyložené na plechu necháme kysnúť 50 minút pod utierkou na teplom mieste. Keď rožky vykysnú potrieme ich olivovým olejom, dáme do rúry na 15 minút piecť na 200 stupňov. Keď rožky vyberieme z rúry, potrieme ich mastiačkou s čistou vodou.

Poznámka: Cesto zvlášť nekysne, ani sa nezarába zvlášť kvások, len všetky suroviny dáte do misy v takom poradí ako je uvedené, vymiesite a vytvarujete rožky.

Dobrú chuť.

Autor foto: Boba L.

12 názorov na “Domáce celozrnné rožky

  1. Alexandra

    Ozaj dobry recept a bez roboty … maly sedel pred rurou, kym sa upiekli a este teple som mu ich mastila :)…. Pouzila som celozrnnu hladku muku, kedze inu som nemala a piekla 20 minut. Po upeceni som potrela vodou, ktoru som mierne osolila…. skoda, ze sa nedajupridat foto

  2. Katka

    prosím vás, droždie je čerstvé (kocka) alebo sušené? Som v pečení len začiatočník, takže mi to nie je jasné :)

    1. Janica z Jem iné Autor

      Dobrý deň Katka, môžete použiť aj sušené droždie, alebo aj čerstvé, prípadne aj domáci kvások. Je to na Vás, čo doma nájdete :) Držíme palce, nech sa to podarí.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *