Čokoládovo-kokosový cukinocake

Pôstite sa a máte neuveriteľnú chuť na zdravý chutný, voňavý a vláčny koláč, no pritom nechcete porušiť svoje predsavzatie? Nech sa páči, vyskúšajte túto našu bezvýčitkovú novinku. Že mňam!

Na tento koláč potrebujeme:

  • 250 ml olivového oleja
  • 100 g datlí namočených aspoň na hodinu vo vode
  • 4 PL ľanových semiačok
  • 1 dcl kokosovej vody alebo ryžového mlieka
  • 200 g medu
  • 200 g pohánkovej múky
  • 50 g ryžovej múky
  • 50 g teffovej múky
  • 50 g kukuričnej múky
  • 70 g strúhaného kokosu
  • 350 g nastrúhanej cukety
  • 150 g nastrúhanej mrkvy
  • 1 prášok do pečiva (bez fosfátov)
  • 1 lyžička sódy
  • 1 ČL škorice
  • štipka perníkového korenia

Olej, datle, ľanové semiačka, kokosovú vodu a med rozmixujeme v silnom mixéri do hladka. Vo väčšej miske zmiešame múky, sódu, korenia a prášok do pečiva. Vlejeme do nej pripravenú zmes, do ktorej pridáme nastrúhanú cuketu a mrkvu a postupne vmiešame aj kokos. Tortový korpus vytrieme olejom, vylejeme doň cesto a dáme piecť na 170 st na cca 40-50 minút, kým nebude stred prepečený. To zistíte jednoduchým testom so špáratkom.

Na krém si pripravte:

  • 200 g kokosového krému (napr. hustá časť z konzervy kokosového mlieka)
  • 150 g dopredu namočených kešu orechov
  • 30 g kakaa
  • 50 g medu

Všetky suroviny spolu rozmixujeme do hladka, aby sa vytvoril krém, ktorý dáme stuhnúť do chladničky, kým sa nám upečie korpus.

Korpus necháme vychladnúť, opatrne prepolíme nožom a spodný korpus natrieme časťou krému. Zakryjeme vrchnou časťou a opäť nanesieme vrstvu krému. Dozdobíme kokosom a podrtenými kakaovými bôbmi, necháme vychladiť a podávame.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *