Baklažánovo – cícerová nátierka

Baklažán upečieme v rúre, necháme vychladnúť a ošúpeme ho. V nádobe rozmixujeme ponorným mixérom spolu s uvareným cícerom, tahini pastou, sušenými paradajkami, koreninami a olivovým olejom. Na konci do nátierky vmiešame nasekanú petržlenovú vňaťku a podávame na domácom chlebíku.

Potrebujeme:

  • 1 baklažán
  • 1 konzerva cíceru
  • 2 strúčiky (pečeného) cesnaku
  • 1 PL tahini pasty
  • 4 ks sušených paradajok
  • štipka kurkumy
  • soľ, korenie
  • štipka muškátového orieška
  • 1-2 PL olivového oleja
  • petržlenová vňať na záver

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *