Baklažánová nátierka s paradajkami

MC_140327_jemine-food_8175

Nátierku je možné konzumovať ako samotné vegetariánske jedlo či už s prílohou (bulgur, pšeno, kuskus, ryža…), alebo ako klasickú nátierku. Jedna z našich najobľúbenejších.

Potrebujeme:

  • 2 ks žltej cibule
  • 4 ks baklažánov
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 paradajky
  • soľ
  • čierne korenie
  • chilli
  • citrónová šťava
  • olivový olej
  • mäta na ozdobenie

Na oleji speníme cibuľku nasekanú na drobno a pridáme baklažán nakrájaný na kocky. Osolíme, okoreníme, pridáme chilli podľa chuti a pretlačený cesnak. Podusíme kým baklažán nezmäkne a pridáme paradajky nakrájané na malé kocky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a dochutíme. Ak chceme podávať na pečive rozmixujeme, natrieme a ozdobíme mätovýml lístkami.

Foto: Martin Črep

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *