Mladý jačmeň do každej domácnosti

Spirulina+chlorella+mladý jačmeň drink

Zelený alebo často nazývaný aj mladý jačmeň je v súčasnosti najšetrnejšie spracovaný zelený práškový nápoj známy po celom svete. Nie je to sušený alebo drvený list, ale koncentrát prášku z vylisovanej šťavy jačmenných listov, ktorý sa pestuje organickým spôsobom v Utahu, na pôde nesmierne bohatej na minerály, v oblastiach prastarých vyschnutých sladkovodných jazier s nadmorskou výškou okolo 1500 metrov. Sušenie prebieha necelé 2 minúty pri teplote max. 31 stupňov a práve pre krátkosť tohoto sušenia je mladý jačmeň skutočne „živým“ produktom. Jedna lyžička nutrične zodpovedá až niekoľkým kusom zeleniny.

Výnimočnosť mladého jačmeňa spočíva predovšetkým v tom, že jeho výhonky majú v sebe jedinečný antioxidant 2“-0-Glykosyl isovitexin, ktorý je niekoľkonásobne silnejší ako vitamín E. Taktiež obsahuje látky, ktoré zabraňujú zhlukovaniu krvných doštičiek, čo napomáha antitrombonickým a protizrážanlivým účinkom. Mladý jačmeň je bohatý na látky podporujúce uvoľňovanie rastového hormónu prolaktinu, ktorý zohráva kľúčovú úlohu pri udržiavaní imunitného systému a rovnováhy v organizme a zároveň obsahuje celé spektrum enzýmov blahodárnych pre organizmus. Listy jačmeňa neobsahujú lepok, takže sú taktiež výborné pre celiatikov.

Najsilnejšie vlastnosti:

  • je prirodzený a komplexný – obsahuje v organickej forme vitamíny, minerály, stopové prvky, nukleové kyseliny, aminokyseliny, antioxidanty  a chlorofyl,  ktoré komplexne pôsobia blahodárne na celý organizmus
  • má veľmi silné antioxidačné a protizápalové účinky, ktoré znižujú riziko vzniku rakoviny a chronických chorôb
  • odstraňuje opuchy
  • výrazne posilňuje imunitný systém, čím spomaľuje starnutie
    výrazne posilňuje a regeneruje pečeň, čo sa prejaví ustúpením ekzémov  a zlepšením zraku
  • zlepšuje psychiku
  • vytvára pocit šťastia
  • odstraňuje prekyslenie vnútorného prostredia organizmu a najmä krvi, od ktorej sa odvíja zdravie  – ak ph krvi začne smerovať  ku kyslosti, pociťujeme únavu a začínajú vznikať rôzne choroby
  • obsahuje živé enzýmy, ktoré sú nevyhnutné pre fungovanie metabolizmu
  • obsahuje chlorofyl, ktorý sa podieľa na hojení rán, bráni zápalom v organizme, zlepšuje krvný obraz a okysličenie krvi. Chlorofyl má schopnosť uchovávať slnečné svetlo a energiu, ktorú potom odovzdáva organizmu.
  • obsahuje vitamin E, ktorý je 10x účinnejší ako bežné vitamíny. Vitamín E je považovaný za účinný antioxidant, podporuje činnosť pohlavných žliaz, spomaľuje starnutie a znižuje krvný tlak.
  • výborne pôsobí proti cukrovke

Výskumy sa zhodujú, že výťažok z tejto rastlinky pomáha v boji s najrôznejšími ochoreniami vrátane cukrovky, kardiovaskulárnych chorôb, artritídy, astmy, kožných problémov, obezity, chudokrvnosti, zápchy, impotencie, obehových problémov, rakoviny, vysokej hladiny cholesterolu a obličkových problémov.

wheat-grass-powder

Prášok či tabletky?
Forma nápoja je vstrebateľnejšia než tablety, lebo proces vstrebávania začne už v ústach a behom 20 minút je nápoj strávený. Nástup energie je veľmi rýchly a stráviteľnosť nutričných látok je maximálna. Odporúčané je pitie nalačno asi 20 minút pred jedlom, čím sa pripraví organizmus na prijatie ďalšieho pokrmu. Je možné ho použiť ako náhradu jedného denného jedla, čím dochádza aj k zníženiu nadváhy. Vhodné použitie je aj pri pôste, kedy sa zabráni nutričnému deficitu a urýchlia sa očistné procesy.

Oplatí sa vydržať
Podobne ako sme si spomínali pri spiruline, aj v tomto prípade sa oplatí vytrvať a užívať dlhodobo, ak je možné tak súčasne so spirulinou či chlorellou. Účinok sa tak niekoľkonásobne zvyšuje. Iba občasné chlipnutie, aj keď nie je naškodu, však nevyvolá žiaden mimoriadny prevrat k posilneniu a očiste organizmu. Harmonizácia organizmu sa začína prejavovať približne v treťom mesiaci, kdežto na očistu si treba počkať ešte asi 2krát dlhšie, zhruba 6 mesiacov. Nie je sa čo čudovať, organizmus sme si ničili dlhé stáročia, nemôžeme zmenu a kompletné očistenie očakávať za pár týždňov.

Dajte si pozor
Pri rozpúšťaní prášku dajte pozor na teplotu vody. Tá nesmie prekračovať 48 stupňov, pretože sa v nej môžu začať ničiť dôležité látky. Rovnako nie je vhodné zalievanie minerálkou, kedže môže dôjsť k nežiaducej reakcii, ktorá môže nepriaznivo ovplyvniť nutričné hodnoty.

Začiatky užívania akejkoľvek zo spomínaných zelených rastlinných produktov môže byť sprevadzaná zvýšenou plynatosťou ako aj bolesťami hlavy. Nie je však dôvod na paniku, tieto výťažky vám nemôžu nijako uškodiť, práve naopak, je to prejavom čistenia vášho organizmu, kedy telo začína bojovať zo všetkými nežiaducimi nánosmi v tele.

Dobré správy na záver
Zelenými potraviny nie je možné sa predávkovať, takže stačí len začať a nájsť si spôsob, ako ich zaradiť do vášho každodenného jedálnička.

Autor: Barborka

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *