Mikulášske varenie na nórskej pôde

losos_2

Jemine deti varili na nórskej pôde so skvelým Daniélom Rougé Madsenom, nórským šéfkuchárom a spoluautorom exkluzívnej kuchárskej knihy o morských rybách.


Naši pravidelní detskí “kurzisti” si pod Danielovým vedením v rezidencii pani veľvyslankyne pripravili hamburgery z čerstvého nórskeho lososa. Recept je jednoduchý  a rýchly a celozrnné hamburgery z čerstvej morskej ryby zvládli deti “raz dva tri”. Rybky sú zdravé, čerstvé morské obzvlášť, takže by sme si ich mali dopriať častejšie.
Lososa treba nakrájať na malé kúsočky, “uťapkať” malé hamburgery, ktoré sú hotové na panvici “uk muk fuk”, to nie je nórsky, ale slovensky a znamená to rýchlo. Do celozrnnej žemle potom napcháte hamburger a niečo pekné zelené. My sme dávali polniček a vyrobili sme si vlastný kečup z paradajok, cibule, oleja, soli a trochy cukru.

Vy to doma neskúšajte, lebo nemusíte – zamestnajte vlastné deti. Ak sa bojíte, pošlite ich na posledný tohtoročný Jem iné detský kurz 19. 12. a my ich to naučíme, pretože na predvianočné sviatočné menu si aj my na kurze doprajeme rybku.

Krásneho Mikuláša praje tím Jem iné!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *