Dobré ráno TV Joj, dobrú chuť všetci

Screen Shot 2014-06-10 at 11.06.03 AM

Dobré ráno TV JoJ sme dnes prevoňali slanými koláčmi s kozím syrom. Pripravili sme verziu zo špaldovej celozrnnej múky, ale tiež kukuričný quiche pre celiatikov.

Chceli ste aj recepty? Nech sa páči:

Špaldový quiche s kozím syrom, slaninkou a sušenými paradajkami

Špaldové cesto:

– 300 g celozrnnej špaldovej múky

– 125 g masla

– 5 lyžíc vody

– 1 ČL soli

Náplň:

– 200 g kozieho syra

– 250 g ryžovej smotany

– 100 g slaninky

– 200 g sušených paradajok

– muškátový oriešok

– 2 vajíčka

– zväzok nasekanej pažítky

– čerstvú bazalku

– soľ, čierne korenie

– 2 stručiky cesnaku

V miske zmiešame nadrobený kozí syr, sojovú smotanu a vajíčka. Dochutíme soľou, koreninami a čerstvými bylinkami. Slaninku orestujeme so sušenými paradajkami a necháme vychladnúť a pridáme k zmesi. Do formy si pripravíme cesto, naň vylejeme zmes, pečieme na cca 30 minút na 180 stupňov. Ozdobíme čerstvou nasekanou pažítkou.

10260008_808809485795745_1254010815198351545_n

Bezlepkový quiche s kozím syrom, orechami, špargĺou a domácim pestom

Bezlepkové cesto:

– pohár kukuričnej múky (200g)

– 1/3 pohára masla (120g)

– 1/5 pohára vody

– štipka kurkumy

– 1PL domáceho pesta

Náplň:

– 250 g bielej špargle

– 200 g tvrdého kozieho syra

– 200 g ryžovej smotany

– 2 vajíčka

– hrsť mandlí

– čerstvá bazalka

– soľ, čierne korenie

– 2 stručiky cesnaku

– 1 PL olivového oleja

Na panvici zohrejeme kvalitný olivový olej a cesnak nakrájaný na tenké plátky. Pridáme šparglu a jemne orestuje. V miske zmiešame nastrúhaný kozí syr, ryžovú smotanu a vajíčka. Dochutíme koreninami a čerstvými bylinkami. Orestovanú špargľu s cesnakom necháme mierne vychladnúť . Do formy si pripravíme cesto, naň vylejeme zmes, poukladáme orestovanú špargľu s cesnakom, posypeme bylinkami a pečieme na cca 30 minút na 180 stupňov. Na záver ozdobíme čerstvými bylinkami a mandľami opraženými nasucho na panvici.

Nevieš ako na to?
Lístky na kurzy varenia Jem iné kúpiš na Predpredaj.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *